Lupine lykter
Det finnes mye godt lys, i form av hodelykter, stasjonære lamper og håndholdte lommelykter. Det som sikkert, uansett type lys er at godt lys er viktig, og at det sjelden kan bli for mye av godt lys.
Vi mener selvfølgelig ikke at man trenger mange tusen lumen i panna for å sjekke postkassa, men om man skal velge seg bare en lykt, hvorfor ikke velge seg en der man har muligheten til å få så mye lys man behøver, uansett aktivitet.
Nyheten Penta Pro
Kompakt lykt med batteri på bakhodet. "Den perfekt turlykten". Unike finesser, detaljer og smart teknologi som blant annet kan justere lysstyrken automatisk.
Mest populært fra Lupine
Se mer fra LupineVi har og laget en egen guide om lumen og hva du bør tenke på ved valg av hodelykt.
Vi har et godt utvalg av hodelykter i alle prisklasser og er opptatt av godt lys i fjellsport.
Hva er annerledes med Lupine?
Lupine gjør ingenting spektakulært eller magisk, de gjør det de kan - så godt som mulig.
Lupine har i dag en serie med lyskilder i form av hodelykter og lommelykter, hvor hodelyktene er det som er mest populært i Norge. De lager og veldig kraftige lommelykter, som er populære blant annet til ettersøk på jakt. Lyktene deres brukes av en rekke offentlige instanser og profesjonelle.
Vi tok en prat med Erik Angvik, lysekspert og guru på lykter, lumen og lys.
Hva skiller de forskjellige lyktene?
De forskjellige lyktene fra Lupine har mange likhetstrekk, men det er og klare forskjeller.
Her får du en enkel og oversiktlig forsklaring på de mest populære lyktene. I tillegg til disse har Lupine egne sykkellykter som er laget for å monteres på sykkel og lommelykter, som er laget for å stå på stativ eller bæres i hånda.
Penta Pro
Kompakt lykt med batteri på bakhodet. "Den perfekt turlykten". Unike finesser, detaljer og smart teknologi som blant annet kan justere lysstyrken automatisk.
Penta
Oppladbar hodelykt med innebygd batteri. Lukta lades enkelt og raskt via usb-C.
Har rødt og hvitt lys. Med hus i aluminium og IP68 sertifisering tåler denne lykta en trøkk og en del fukt
Neo
Liten lett og kompakt hodelykt. Neo leveres med en difuser som hjelper med å spre lyset og gjøre lykta bedre tilpasset bruk for eksempel inne i teltet.
Neo har og rødt lys og SOS funksjoner
Piko
Klassikeren. Piko er manges treningskamerat for langrenn eller løping, spesielt populær med sitt sterke lys og balanserte vekt. Det kompakte lykthuset gir mer en nok lys for de fleste og batteritiden med et standard 3,5Ah batteri på full guffe er over en time. med ca. 1000 lumen har man lys i to og en halv time.
Blika
Det er ved første øyekast ikke så mye som skiller Blika fra Piko, men i det litt større lykthodet skjuler det seg noen godbiter. Her får man muligheten til både rødt og grønt lys i tillegg til det hvite. Blika har og en ekstra diode, som fungerer utmerket som nærlys, leselys eller arbeidslys når du skal gjøre noe i nærheten.
Wilma
Dette er en perfekt lampe for de som ønsker en lampe med god spredning og mye lys, som passer til de aller fleste aktiviteter. Lampehodet er noe større enn på de minste og egner seg kanskje ikke like godt til løping, men gjør seg desto bedre til kjøring hundeslede, på ski eller snowboard. perfekt lampe for de som ønsker å lyse opp et område og som ikke er glade i mørket.
Betty
Mørkeredd eller bare lyst på mye lys? Betty er perfekt for deg som søker aktiviteter i høy hastighet men som likevel ønsker å få med seg alle detaljer.
Betty er perfekt for de som har plass til et litt større lampehode og for de som ikke skal spare på og bruke små batterier
Hva er Lupine universet?
Hodelyktene til lupine er bygd opp av en rekke komponenter, som i stor grad kan kombineres og skiftes ut på tvers av modeller og som ofte er kompatible selv med flere år gamle modeller.
Om du har en 6 år gammel piko, med et 2Ah batteri, vil du kunne bruke det samme batteriet på en blika i dag og et helt nytt batteri vil kunne brukes på den eldre Pikoen. Ledninger, ladere og annet ekstrautstyr er kompatibelt på tvers og lyktene er ofte laget for flere bruksområder. Med enkle grep vil en hodelykt kunne monteres på et sykkelstyre eller en hjelm og med forlengerkabler vil batteriene kunne monteres for eksempel på setepinnen på sykkelen.
Batteriene kan alle lades med samme lader og med enkelt utstyr kan de og brukes som batteribanker for å lade for eksempel telefonen via usb.
Hva betyr de forskjellige forkortelsene og begrepene til Lupine?
R:
Remote. Dette gjør at lampehodet er kompatibelt fjernkontroll og justeringer via Bluetooth. De fleste R- lykter leveres med en fjernkontroll, men dette kan og kjøpes løst. Bluetooth tilkoblingen gjør og at du via en lupine- app til telefonen har mulighet til å justere lysstyrke og forskjellige moduser for lyset.
X:
Hodebånd. Mange av lyktene selges løse, uten hodebånd. På denne måten kan man, om man ønsker, ha to forskjellige lykter og benytte seg av det samme hodebåndet.
Hodebånd selges og løse, i tilfelle man er uheldig å ødelegger eller mister et. Noen hodebånd er laget spesielt for å sitte ekstra godt på hodet og egner seg for eksempel ekstra godt for orienteringsløpere.
SC - Smartcore:
Mange av batteriene til lupine kommer i en SC utgave, da er det små røde lys som fungerer som batteri- indikator med 20% intervall på batteriet.
Om man trykker flere ganger på knappen på batteriet vil man og kunne få lysene til å blinke eller lyse konstant - perfekt å bruke som for eksempel baklys på sykkelen.
Ah:
Ampere- hour (amperetime på norsk). Tall som viser kapasiteten strøm på batteriet. Typisk vil et batteri med høyere tall være fysisk større og gi lengre lystid.
Volt:
Volt viser spenningen. Dette tallet indikerer hvor mye strøm noe er kapabelt til å ta imot/sende ut. Stikkontakten hjemme gir en spenning på 230 volt, mens batteriet i røykvarsleren har en spenning på 9 volt.
Fast click:
Festeanordning for batteriet bak på hodebåndet. Det er mulig å kjøpe løse fester, for montering på feks. sykkel eller hjelm.
Front click:
Festeanordning for lampehodet som gjør det enkelt å klipse lampen av hodebåndet og feste det på sykkel, hjelm eller lignende. Det er mulig å kjøpe løse fester for montering på for eksempel sykkel eller hjelm.
Kastelengde:
Hvor langt lyset lyser fremover, måles i meter.
Lumen:
Å kort forklare lys er vanskelig, men lumen er en indikator på hvor sterkt og mye lys du får fra enheten. Jo høyere tall, jo mer lys.
ANSI/FL1:
Standarden som benyttes for å måle forskjellige verdier på bærbare lykter og lamper. Dette er den mest utbredte standarden blant de store produsentene og sørger for et sammenligningsgrunnlag mellom modeller og merker.
Fjellsport har i samarbeid med Lupine satt sammen egne pakker og kombinasjoner av utstyr som vi mener er perfekte for den norske brukeren.