One pot pasta (med brokkoli og sitron)
One pot pasta, alt i én panne… Prinsippet er like genialt som det er godt, og på tur sparer det deg for oppvask og unødvendig utstyr i sekken.
Du slenger i praksis alt du vil ha i en kjele, og lar det koke opp under lokk til det er klart for servering.
Varmende, enkelt og godt på 20 minutter.
Tekst: Julie Korneliussen, Foto: Nicol Herec
Alt du trenger av utstyr for å lage maten er:
- Gass
- En god brenner
- Fyrstikker
- En god kjele med lokk
- Noe å røre med
- Noe å spise av og med
Forbereder du det meste hjemme på forhånd sparer det deg for tid, og du slipper å ha med så mye ekstra utstyr, bortsett fra matboksene du oppbevarer maten i.
Ingredienser
- Penne pasta
- Brokkoli
- Hvitløk
- Sitron
- Parmesan
- Salt og pepper
- Extra virgin olivenolje
Slik gjør du
- Kok opp rikelig med saltet vann, tilsett 400 gram penne pasta og kok i fem minutter
- Kutt brokkoli opp i små buketter og tilsett i pastavannet, kok videre til pastaen er al dente og brokkolien krisp og grønn
- Tøm vekk pastavannet
- Finkutt ett hvitløksfedd og ha over pastaen og brokkolien
- Rasp sitronskall, nok til to teskjeer, og ha i blandingen
- Skvis sitronsaft nok til tre spiseskjeer og rør rundt hele retten
- Rasp parmesan og ha i sammen med alt det andre - rør godt inn
- Topp med pepper og litt mer parmesan før servering